Použité suroviny receptu Vanilkový krém s jahodami:
500 ml mléka
| 1 vanilkový pudink
| 1 vanilkový cukr
| 125 g másla
| 100 g cukru moučkového
| 1 lžíce vaječného likéru
| 300 g čerstvých jahod
| 150 ml smetany
| 4 lžičky strouhané čokolády
Postup přípravy receptu Vanilkový krém s jahodami:
Z půl litru mléka oddělíme asi třetinu a rozmícháme v ní pudinkový prášek. Zbylé mléko nalijeme do kastrolu, osladíme a přivedeme k varu. Přidáme pudinkovou zálivku a za stálého míchání 1 minutu povaříme. Hustý pudink odstavíme a necháme zchladnout. Občas ho zamícháme, aby se na něm nevytvořil škraloup. Změklé máslo utřeme s moučkovým cukrem do pěny. Po částech vmícháme zchladlý pudink. Nakonec krém dochutíme vaječným likérem. Jahody odstopkujeme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky. Dno i strany mističek vyložíme plátky jahod. Na jahody navršíme vanilkový krém. Poháry uložíme do ledničky vychladit. Před podáváním je dozdobíme zbylými jahodami, dohusta ušlehanou šlehačkou a strouhanou čokoládou.
Fotky receptu Vanilkový krém s jahodami:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!