500 g hladké mouky
| 2 dl mléka
| 120 g tuku
| 2 vejce
| 30 g droždí
| 120 g cukru
| 1 lžička soli
| Náplň:
| 500 g jablek
| 120 g rozinek
| 1 lžička skořice
Postup přípravy receptu Vánoční vrkoč:
Z přísad vypracujeme těsto a necháme vykynout (klasickým způsobem). Jablka nastrouháme na hrubém struhadle a s cukrem, rozinkami a skořicí dusíme, dokud sa nevydusí šťáva. Těsto vyválíme na obdélník asi 1 cm silný a do středu vložíme náplň (do tvaru válce). Těsto na obou okrajích nakrájíme až k náplni šikmými asi 4 cm širokými zářezy. Z pruhů spleteme nad náplní vrkoč. Necháme trochu nakynout a upečeme v troubě. Můžeme polít cukrovou polevou nebo jen pocukrujeme práškovým cukrem.
Fotky receptu Vánoční vrkoč:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!