Květina Vánoc - Vánoční hvězdaKvětina Vánoc - Vánoční hvězda Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Vánočka - nejoblíbenější receptyVánočka - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 26.11. 2024
Dnes má svátek Artur
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Vařený hovězí jazyk s polskou omáčkou

fotka Vařený hovězí jazyk s polskou omáčkou
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 120 min
Hodnocení:  ++++++-___
Počet hodnocení: 19

Použité suroviny receptu Vařený hovězí jazyk s polskou omáčkou:

1 ks hovězí jazyk  | 100 g kořenové zeleniny  | 2 ks cibule  | 2 ks bobkové listy  |  tymián, citronová kůra dle potřeby  | 5 zrnek pepře  | 2 zrnka nového koření  | 2 lžíce másla  | 20 g hnědý cukr  | 120 g rybízové zavařeniny  | 50 g rozinek  | 20 g mandlových plátků  | 7 lžíc červeného vína  | 2 lžíce hladké mouky

Postup přípravy receptu Vařený hovězí jazyk s polskou omáčkou:

1. Jazyk omyjeme, dáme vařit do hrnce s osolenou vodou, do které dáme na drobno nakrájenou kořenovou zeleninu, 1 cibuli, citronovou kůru a ostatní koření.
2. Uvařený jazy vyjmeme z vody opláchneme studenou vodou a jazyk oloupeme a nakrájíme na tenčí plátky.
3. V kastrolu si připravíme světlou jíšku z másla a moukyn do které vmícháme na drobno nakrájenou cibuli a jíšku osmažíme tak, až cibulka zčervená.
4. Do jíšky nalejeme zcezený vývar z jazyka, přidáme citronovou šťávu, cukr a rybízovou zavařeninu a omáčku znovu krátce povaříme.Přecedíme nebo přepasírujeme na uvařený a nakrájený jazyk, přimícháme červené víno, mandlové plátky, očistěné a omyté rozinky a vše spolu vaříme na mírném ohni asi 10 minut.

Podáváme s houskovým knedlíkem.


Fotky receptu Vařený hovězí jazyk s polskou omáčkou:

Vařený hovězí jazyk s polskou omáčkou
Vařený hovězí jazyk s polskou omáčkou
Vařený hovězí jazyk s polskou omáčkou
Vařený hovězí jazyk s polskou omáčkou
Fotky vložil: Lieselotte 
Hodnocení receptu Vařený hovězí jazyk s polskou omáčkou
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !