Použité suroviny receptu Vařený kapr s petrželkou:
1 ks kapr
| 1 ks mrkev
| 1 ks petržel kořen
| 1 ks celer
| 1 ks cibule
| 1 ks bobkový list
| 2 zrnko nové koření celé
| 5 zrnka pepř celý
| 1 lžíce petržel zelená
| 2 l voda
| 1 lžička sůl
Postup přípravy receptu Vařený kapr s petrželkou:
Povaříme zeleninu a koření ve dvou litrech vody po dobu asi 10 minut. Do vařícího roztoku přidáme sůl a vložíme rybu. Vaříme na velmi mírném ohni asi 20 minut podle velikosti kapra. Uvařeného kapra opatrně vyndáme z již chladnoucí vody a podáváme s bramborem a rozehřátým máslem.
Zdobíme zelenou petrželkou.
Fotky receptu Vařený kapr s petrželkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!