Vložil: | Chrastova |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 40 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 3 |
|
|
Použité suroviny receptu Vařený losos:
1 losos bez hlavy
| 2 litry vody
| mrkev, petržel, celer, 1 ks cibule, česnek 2 stroužky
| 2 dcl bílého vína
| máslo
| citron
| bylinky dle chuti
| sůl
Postup přípravy receptu Vařený losos:
1. V hrnci s vodou vyrobíme silný zeleninový vývar z kořenové zeleniny, cibule, česneku, černého koření, dle uvážení a chuti použijte různé bylinky.
2. Lososa zbavíme páteře nebo úplně filetujeme (bez žeber), nakrájíme na porce cca 5 cm široké od hřbetu k břichu.
3. Do vývaru přidáme víno, sůl (musí chutnat jako přesolená polévka) stáhneme na cca 75 °C a vložíme porce lososa.
4. Táhneme při stejné teplotě cca 15 - 17 minut, nesmí vařit.
5. Vyjmeme, klademe na talíře, zakápneme rozpuštěným máslem ozdobíme dle chuti kolečkem citronu, pažitkou nebo petrželkou.
Fotky receptu Vařený losos:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!