Vložil: | Uuu |
Porcí: | 3 |
Doba přípravy: | 120 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 12 |
|
|
Použité suroviny receptu Vdolky s hruškovými povidly:
1 balíček droždí
| 250 ml vlažného mléka
| 1 lžička cukru
| 500 g hladké mouky
| špetka soli
| 1 vejce
| 100 g rozpuštěného másla či sádla, tuk na plech, máslo na potření
| na ozdobu hrušková povidla a strouhaný tvrdý tvaroh, moučkový cukr, šlehačka nebo pribinák
Postup přípravy receptu Vdolky s hruškovými povidly:
Z droždí, 150 ml mléka a cukru nechte vzejít kvásek. Do mísy prosijte mouku se solí, přidejte zbytek mléka, vejce, máslo a kvásek. Zadělejte těsto a nechte ho hodinu kynout. Vykynuté těsto odkrajujte lžící a tvarujte z něj placky vysoké asi půl centimetru. Na vymaštěném plechu je nechte ještě asi čtvrt hodiny kynout. Mezitím předehřejte troubu na 180, horkovzdušnou na 160 °C. Vdolky pečte asi dvacet minut dozlatova. Ještě horké vdolky potřete rozpuštěným máslem. Těsně před podáváním je ozdobte vydatným množstvím povidel, tvarohu, cukru, šlehačky nebo pribináčku.
Fotky receptu Vdolky s hruškovými povidly:
Fotky vložil: meluzína