Postup přípravy receptu Vdolky s povidly a tvarohem:
Z droždí, lžičky cukru, 2 lžic mouky a 3 lžic mléka připravíme kvásek a necháme ho vzejít. Máslo utřeme se zbylým cukrem a vanilkovým cukrem do pěny. Do zadělávací mísy vsypeme mouku, přisolíme. Dáme kvásek, máslovou pěnu, 3 lžíce rumu, vejce a zbylé mléko. Vypracujeme vláčné těsto. Na teplém místě ho zakryté necháme vykynout.
Vykynulé těsto přendáme na vál, rozválíme na plát vysoký zhruba 2 cm a vbykrájíme z něho kolečka o průměru zhruba 6 cm. Vykrájené vdolečky přikryjeme utěrkou a necháme ještě zhruba 20 minut vzkynout.
V hlubší pánvi rozehřejeme vyšší vrstvu oleje a vdolečky v něm pozvolna po obou stranách usmažíme. Smažené položíme na papírový ubrousek, aby odsál přebytečný tuk. Necháme zchladnout a poté vdolečky zdobíme povidly a strouhaným tvarohem.