Vánočka - nejoblíbenější receptyVánočka - nejoblíbenější recepty Nejoblíbenější VÁNOČNÍ KOLEDYNejoblíbenější VÁNOČNÍ KOLEDY Květina Vánoc - Vánoční hvězdaKvětina Vánoc - Vánoční hvězda Školní rok a školní prázdniny v roce 2025/2026Školní rok a školní prázdniny v roce 2025/2026
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 22.12. 2025
Dnes má svátek Šimon
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Vejce Rossini

fotka Vejce Rossini
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 40 min
Hodnocení:  +_________
Počet hodnocení: 6

Použité suroviny receptu Vejce Rossini:

100 g rama máslová pochoutka  | 150 g paštiky  | 8 ks vajec  | 0,1 l demi-glace

Postup přípravy receptu Vejce Rossini:

Na pánvi rozpustíme paštiku (husí paštiku vhodné konsistence, aby se rozpustila; ideálně paštiku s příchutí lanýžů) na polovině Ramy. Na lívanečník vymaštěný zbylou Ramou rozklepneme vejce jako volská oka. Když bílek začíná tuhnout, dáme na každé vejce díl rozpuštěné paštiky a ještě 2 min. smažíme. Mezitím na pánev, na které jsme smažili paštiku, nalijeme demi-glace (povařením zahuštěná omáčka z hovězího nebo telecího vývaru a výpeku, jíšky, madeiry nebo marsaly, petrželové natě, zeleninového a případně houbového extraktu) promícháme a přelijeme na vejce. Společně s paštikou je možno osmažit též černý lanýž nakrájený na milimetrové plátky. Vejce můžeme místo smažení upravit též jako ztracená (rozklepnutá a vařená 3 min. ve slané vodě s octem). Vejce rossini podáváme s pečivem.


Fotky receptu Vejce Rossini:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Vejce Rossini
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
    Náš tip


    Další tipy


    NAVŠTIVTE NÁS ...
    PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

    Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !