Postup přípravy receptu Vejce Rossini:
Na pánvi rozpustíme paštiku (husí paštiku vhodné konsistence, aby se rozpustila; ideálně paštiku s příchutí lanýžů) na polovině Ramy. Na lívanečník vymaštěný zbylou Ramou rozklepneme vejce jako volská oka. Když bílek začíná tuhnout, dáme na každé vejce díl rozpuštěné paštiky a ještě 2 min. smažíme. Mezitím na pánev, na které jsme smažili paštiku, nalijeme demi-glace (povařením zahuštěná omáčka z hovězího nebo telecího vývaru a výpeku, jíšky, madeiry nebo marsaly, petrželové natě, zeleninového a případně houbového extraktu) promícháme a přelijeme na vejce. Společně s paštikou je možno osmažit též černý lanýž nakrájený na milimetrové plátky. Vejce můžeme místo smažení upravit též jako ztracená (rozklepnutá a vařená 3 min. ve slané vodě s octem). Vejce rossini podáváme s pečivem.