Vložil: | Chrastova |
Porcí: | 5 |
Doba přípravy: | 50 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Velikonoční hlavička:
1 kg vepřové plece
| sůl
| 1/2 kg starších housek
| 0,75 l masového vývaru
| pepř
| muškátový oříšek
| 6 vajec
| 2 lžíce sekané pažitky
| tuk
Postup přípravy receptu Velikonoční hlavička:
Maso uvaříme každé zvlášť v osolené vodě. Poté je vyjmeme, necháme vychladnout a nakrájíme na kostičky.
Housky nakrájíme a zalijeme teplým vývarem, promícháme a přidáme k nim nakrájené maso. Troubu předehřejeme na 180 stupňů.
Nádivku osolíme, opepříme, okořeníme strouhaným muškátovým oříškem, přidáme pažitku, petrželku a 6 žloutků. Opatrně promícháme. Z bílků ušleháme tuhý sníh a lehce jej vmícháme do nádivky.
Naplníme vymazanou zapékací formu a hlavičku pečeme 40 - 50 minut. Pokrm se podává teplý nebo studený.
Fotky receptu Velikonoční hlavička:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!