Použité suroviny receptu Velikonoční kapr v sýrové omáčce:
4 větší porce kapra
| 1 citrón
| 200 g žampiónů
| 1 lžíce másla
| tuk na smažení
| sůl
| omáčka:
| 3/4 sladké smetany
| 2 vejce
| 150 g strouhaného sýra
Postup přípravy receptu Velikonoční kapr v sýrové omáčce:
Očištěné žampiony překrájíme a podusíme na lžíci másla doměkka. Mírně je osolíme. Porce ryby podle možnosti vykostíme, pokapeme citrónem a osolíme. Poprášíme je hladkou moukou a na oleji osmažíme dozlatova. Vejce rozšleháme ve smetaně a vmícháme nastrouhaný sýr. Do zapékací misky nebo menšího pekáčku vložíme podušené žampiony, na ně rozložíme osmaženou rybu a pokrm přelijeme sýrovou omáčkou. Zapečeme ve velmi horké troubě 10-15 minut. Podáváme se zeleninou a s vařenými brambory.
Fotky receptu Velikonoční kapr v sýrové omáčce:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!