Postup přípravy receptu Velikonoční křehká ořechová vajíčka:
Vypracujeme těsto a necháme ho v lednici odpočinout. Potom na vále vyválíme plát, asi 2-3 milimetry vysoký, a z něj vykrajujeme tvary vajíček (viz foto) nebo kolečka. Klademe na nepomaštěný plech a pečeme zvolna dorůžova. Po vychladnutí spojujeme máslovým krémem (máslo, cukr, mletá černá káva, rum a poléváme (či mažeme štětečkem namáčeným v polevě) čokoládovou polevou. Zdobíme strouhaným kokosem nebo žloutkovou polevou. Často se zdobí také bílkovou polevou. 200 g cukru moučky, 1 bílek, citrónová šťáva z 1/2 citrónu. Vše třeme dohusta a silnějším igelitovým sáčkem (sáčkem mléka) s ustřiženým rohem zdobíme.