Vložil: | Markousek |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 90 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Velikonoční nádivka z kuřete a uzeného:
1 kuře
| 250 g uzeného masa
| 5 žemlí
| trošku mléka
| 5 vajec
| 3 stroužky česneku
| dle potřeby zelené natě (petrželka, pažitka, lístky kopřiv)
| dle chuti sůl, pepř, aromat
| na vymazání sýdlo
Postup přípravy receptu Velikonoční nádivka z kuřete a uzeného:
Kuře a uzené maso uvaříme doměkka. Kuře zbavíme kůže, vykostíme a spolu s uzeným masem pokrájíme na kostičky. Žemle pokrájíme na kostky, pokropíme mlékem, po vsáknutí přidáme rozšlehané žloutky, jemně pokrájené zelené natě, utřený česnek a koření, osolíme. Nakonec přidáme ušlehaný sníh. Nádivku rozložíme do tukem vymazaného pekáče a upečeme dozlatova. Podáváme s kyselou okurkou nebo se zeleninovým salátem.
Fotky receptu Velikonoční nádivka z kuřete a uzeného:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!