Vložil: | Natural |
Porcí: | 5 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: |
        
|
Počet hodnocení: | 8 |
|
|
Použité suroviny receptu Velmi křehké ovocné knedlíky:
250 g hrubé mouky
| 100 g tvrdého tvarohu
| 1 špetka soli
| 1 vejce
| 10 lžic kysaného mléka
| 20 g másla
| 10 g droždí
| dle chuti: pískový cukr na posypání
| 1 kelímek kysané smetany
| dle chuti: ovoce
Postup přípravy receptu Velmi křehké ovocné knedlíky:
Do mouky postrouháme tvaroh, přidáme droždí rozpuštěné v trošce teplé vody, sůl, vlažné rozpuštěné máslo, rozkvedlané vejce a mléko. Vypracujeme hebké a poddajné těsto. Posypeme ho moukou, přikryjeme ubrouskem a dáme kynout. Z vykynutého těsta vykrajujeme kousky stejné velikosti (celkem asi 26 kousků). Každy kousek zploštíme, vložíme ovoce a zabalíme v knedlík. Vaříme v osolené vroucí vodě 5 minut od bodu varu. Uvařené knedlíky propícháme vidličkou. Na talíři je posypeme cukrem a na každý dáme kopeček smetany. Ostanou-li vložíme je do mikroténového sáčku do mrazničky a pak nahříváme nad párou. Můžeme je omastit máslem, posypat cukrem a strouhaným tvarohem.
Fotky receptu Velmi křehké ovocné knedlíky:
Fotky vložil: hlouskova,Torta,Natural,alenab,ňamka