Použité suroviny receptu Venkovská králičí pečeně:
1 ks králík - pěkně vykrmený, vnitřnosti a hrudní koš použijeme na polévku
| 1 l podmáslí
| 2 ks bobkové listy
| 1 větší špetku tymiánu
| dle chuti: mletý černý pepř
| 50 g špeku
| dle potřeby: sádlo nebo umělý tuk
| 2 ks cibule
| dle chuti: sůl
| 2 ks kořeněné kyselé okurky
| 1 lžička kapary
| 2 krajíčky strouhaného tmavého usušeného chleba.
Postup přípravy receptu Venkovská králičí pečeně:
Omytého králíka rozporcujeme na porce kolem 100-130 g a na 1 den naložíme do 1 litru podmáslí. Přidáme dva bobkové listy, tymián, mletý pepř. Přikryjeme a dáme do chladničky do druhého dne odležet.
Druhý den maso vyjmeme z marinády, necháme dobře okapat. Do pekáče vložíme nakrájený špek, přidáme sádlo nebo rozpuštěný umělý tuk a na tomto osmažíme dvě cibule nakrájené na větší kostičky. Přidáme marinované maso a ještě chvíli vše společně opražíme.
Zalijeme horkou vodu, osolíme a přidáme podle potřeby procezenou marinádu. Zakryjeme pokličkou a dusíme asi 1 hodinu. Pokud je maso měkké přidáme dvě na kostičky nakrájené kořeněné okurky a 1 lžičku kapary. Omáčku zahustíme strouhaným tmavým chlebem. Ještě chvíli necháme pod pokličkou v troubě spojit. Dochutíme.
Fotky receptu Venkovská králičí pečeně:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!