Postup přípravy receptu Vepřová kotleta na tokajský způsob:
Kotlety lehce naklepeme. Osolíme, z obou stran obalíme v mouce a v troše horkého oleje opéčeme maso tak, až dostane barvu. Vyjmeme z pánve a přendáme do hrnce. Ve zbytku oleje orestujeme na plátky pokrájenou zeleninu, ochutíme celým pepřem, tymiánem a bobkovým listem a přimícháme trochu rajčatového protlaku. Mícháme ještě další 1 - 2 minuty, pak zaprášíme moukou a dobře promícháme. Přilijeme vývar z kostí, osolíme a při mírné teplotě dusíme pod pokličkou 30-40 minut. Přelijeme přes sítko na plátky masa, přilijeme tokajské víno a přidáme oloupané a vypeckované hrozny. Pod pokličkou dusíme, až je maso měkké. Kotlety vyjmeme, položíme na talíř, zalijeme tokajskou omáčkou. Jako přílohu servírujeme vařené brambory ozdobené petrželkou.