Postup přípravy receptu Vepřová kýta s broskvemi a zeleným pepřem:
Cibuli i česnek oloupeme a nasekáme na drobno. Celer omyjeme, očistíme a nakrájíme na tenké proužky. Smícháme brandy s rozmarýnem, bobkovými lístky, cibulí i česnekem a přidáme k celerovým proužkům. Kýtu vložíme do mísy a přelijeme připravenou marinádou, zakryjeme a uložíme přes noc do lednice. Druhý den vyjmeme maso z marinády a osušíme. Opečeme v oleji ze všech stran. Přidáme marinádu a zakryté 60 minut dusíme. Pak vyjmeme maso a udržujeme v teple. Šťávu přepasírujeme a vlijeme zpět do hrnce. Přidáme zakysanou smetanu a už jen velmi krátce povaříme. Jednu lžíci zeleného pepře podrtíme a společně se zbývajícím pepřem přidáme do omáčky. Scezené broskve vložíme prohřát do hotové omáčky. Nakonec přidáme 2 lžíce šťávy z broskví a ochutíme solí a bílým pepřem. Servírujeme plátky masa přelité omáčkou a pokladené půlkami broskví.
Fotky receptu Vepřová kýta s broskvemi a zeleným pepřem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!