Vložil: | Sunninka |
Porcí: | 5 |
Doba přípravy: | 30 min |
Hodnocení: |
        
|
Počet hodnocení: | 4 |
|
|
Použité suroviny receptu Vepřová panenka a zelenina na grilu:
1 kg vepřové panenky
| olej
| 2 lžíce bílého vína
| 1 lžíce citrónové šťávy
| 1 stroužek česneku
| sušené bylinky (estragon, bazalka, petrželka, tymián)
| pepř
| 1 kg zeleniny (okurka, rajče, paprika)
Postup přípravy receptu Vepřová panenka a zelenina na grilu:
Nejdříve si připravíme marinádu z bílého vína, citrónové šťávy, česneku, bylinek a pepře. Maso nakrájené na plátky touto směsí potřeme, uložíme do vhodné mísy, zalijeme olejem a necháme marinovat přes noc. Před tepelnou úpravou gril rozpálíme a rošt pomažeme olejem, aby se maso nelepilo. Jednotlivé plátky pokládáme na rošt a grilujeme z obou stran dokud nezhnědnou, přitom je potíráme olejem. Zeleninu nakrájíme na silnější plátky, potřeme olejem a grilujeme doměkka. Minimálně jednou plátky zeleniny obrátíme. Servírujeme plátek masa se zeleninou v poměru 1:1.
Fotky receptu Vepřová panenka a zelenina na grilu:
Fotky vložil: evabel