Použité suroviny receptu Vepřová panenka po zahradnicku:
500 g brambor
| 1 cibule
| 2 mrkve
| 300 g růžičkové kapusty
| 1 malý pórek
| olej na smažení
| vývar na podlévání
| sůl, pepř
| 600 g vepřové panenky
Postup přípravy receptu Vepřová panenka po zahradnicku:
Brambory a cibuli oloupeme. Mrkve, kapustu a pórek očistíme. Brambory nakrájíme na kostičky, mrkve a pórek na kolečka. Kapusty překrájíme na poloviny, cibuli nasekáme nadrobno.
V kastrolu si rozehřejeme olej a nejdříve na něm orestujeme cibuli. Potom přidáme brambory s mrkví a vše osmahneme. Zeleninu podlijeme vývarem, přiklopíme a na mírném ohni necháme podusit.
Když jsou brambory poloměkké, přisypeme kapustu a dusíme doměkka. Těsně před koncem přidáme pórek. Směs dochutíme solí a pepřem a odstavíme.
Vepřovou panenku nakrájíme na silnější plátky. Zprudka ji opečeme na pánvi. Osolíme, opepříme a servírujeme se zeleninou.