Postup přípravy receptu Vepřová panenka s bramboráčky a zelím:
Nakrájíme si medailonky silné asi 2,5 cm. Potom je velice lehce naklepeme, osolíme, opepříme a uchováme v chladu.
Zelí necháme okapat. Cibuli nakrájíme na jemné plátky, které rozebereme na kroužky. Na oleji při mírné teplotě necháme cibulku zkřehnout. Nesmí se připálit, aby nezhořkla. Potom vmícháme okapané zelí a vše podle chuti osolíme, okyselíme nebo přisladíme.
Česnek prolisujeme. Brambory oloupeme a nastrouháme najemno. Osolíme a vymačkáme veškerý vylouhovaný škrob. Přidáme vejce, česnek, sůl, pepř a mouku. Vypracujeme středně řídké těstíčko, do kterého nakonec vmícháme usekané oregano. Na rozpáleném oleji smažíme malé placičky z obou stran dozlatova. Bramboráčky uchováme na teple.
Vepřové medailonky opékáme na sádle, nejdříve zprudka z obou stran asi 1 minutu. Potom teplotu snížíme a ještě z každé strany propečeme přibližně 2 - 3 minuty.
Na nahřáté talíře rozdělíme porce masa, malé bramboráčky a hromádku zelné přílohy.