Postup přípravy receptu Vepřová panenka s mozzarellou:
Vepřovou panenku očistíme, pokud je třeba, omyjeme, osušíme a nakrájíme na 4 plátky. Plátky opatrně rozklepeme, osolíme, opepříme a posypeme bazalkou.
Mozzarellu scedíme a necháme okapat. Pak z ní nakrájíme 5 menších plátků, z nichž 4 vložíme na maso. Z masa a sýru vytvoříme závitky.
Zbytek sýru nakrájíme na kostičky. Česnek a cibuli oloupeme, česnek nasekáme na drobné kostičky a cibuli nakrájíme na plátky. Rajčata omyjeme a nakrájíme na kostky. Vše v míse smícháme, přidáme sůl, pepř, bazalku a olivový olej a balzamikový ocet. Salát dáme vychladit.
Rozpálíme pánev s trochou olivového oleje a závitky na něm zprudka osmažíme.
Salát rozdělíme podle porcí na talíře a na něj klademe hotové závitky. Zdobíme čerstvou bazalkou.