Použité suroviny receptu Vepřová panenka s ořechovou krustou:
4 lžíce máslo
| 50 g arašídy
| dle potřeby: olej
| dle chuti: petrželka
| 800 g panenka vepřová
| dle chuti: mletý černý pepř a sůl
| 50 g ořechy vlašské
| 1 ks žloutek
| 2 lžíce brusinky
| 100 g strouhanka
| 150 ml smetana
Postup přípravy receptu Vepřová panenka s ořechovou krustou:
Panenku omyjeme, osušíme, odblaníme. Maso osolíme a okořeníme drceným barevným pepřem.
Na rozpáleném oleji panenku opečeme ze všech stran.
Z másla, žloutku, strouhanky a namletých ořechů si připravíme směs, kterou naneseme na maso ze všech stran. Takto obalenou panenku pečeme v troubě 20 minut, dokud není krusta zlatá. Po upečení maso vyndáme z pekáče a dáme stranou do tepla.
Do výpeku přidáme brusinky a povaříme. Poté zalijeme smetanou a důkladně promícháme.
Upečené maso nakrájíme na jednotlivé plátky a na talířích je přeléváme brusinkovou omáčkou. Zdobíme nasekanou petrželkou.
Fotky receptu Vepřová panenka s ořechovou krustou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!