Použité suroviny receptu Vepřová panenka v sýrové omáčce:
500 g vepřové panenky
| 100 g sýra cihly
| 1 hermelín
| 200 ml šlehačky
| podle chuti sůl a pepř
| trochu oleje
Postup přípravy receptu Vepřová panenka v sýrové omáčce:
Vepřovou panenku nakrájíme na plátky a lehce rukou poklepeme. Osolíme a opepříme. Na pánvi rozpálíme olej a maso po obou stranách opékáme, až je téměř měkké. Do výpeku nalejeme šlehačku, zamícháme a přidáme nahrubo nastrouhaný sýr cihlu a nastrouhaný hermelín /nebo jiný plísňový sýr/. Mícháme, až se pěkně rozvaří.
Hotové maso dáme ještě zpátky do omáčky prohřát. Podáváme například s hranolkami.
Fotky receptu Vepřová panenka v sýrové omáčce:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!