Použité suroviny receptu Vepřová pečeně obalená v oříšcích:
2 lžíce voda
| 150 g ořechy
| 800 g vepřová pečeně
| marináda:
| 1 kelímek zakysaná smetana
| 1 lžíce pikantní hořčice
| 1 lžička sůl
| 1/2 lžičky mletý bílý pepř
| 2 lžíce sekaná petrželka
| omáčka:
| 500 g mražené fazolky
| 500 g loupaná rajčata
| 2 lžíce sekaná petrželka
| podle potřeby: horká voda
Postup přípravy receptu Vepřová pečeně obalená v oříšcích:
Smetanu smícháme s hořčicí, solí, pepřem a petrželkou. V připravené marinádě "okoupeme" maso a necháme ho 20 minut rozležet. Poté ho obalíme v sekaných vlašských oříšcích.
Maso přendáme na pekáč a podlijeme vodou. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 40 minut při 180 °C. Během pečení maso podléváme horkou vodou.
Upečené maso vyndáme a udržujeme teplé. Do výpeku nasypeme rozmražené fazolky a nakrájená rajčata. Krátce podusíme, přidáme petrželku a promícháme.
Maso nakrájíme na plátky, rozložíme na servírovací tác a obložíme dušenou zeleninou.
Jako přílohu podáváme vařené brambory.
Fotky receptu Vepřová pečeně obalená v oříšcích:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!