Použité suroviny receptu Vepřová pečeně v pivní marinádě:
1,5 kg vepřové pečeně (bez kostí)
| 1 lžíce rostlinného oleje
| 2 lžičky mletého kmínu
| 1/4 l piva (světlého)
| 1 lžíce sádla
| 4 cibule
| 2 bobkové listy
| sůl na dochucení
Postup přípravy receptu Vepřová pečeně v pivní marinádě:
Maso posolíme a posypeme kmínem. Vložíme do vhodné mísy a zalijeme marinádou připravenou z piva rozmíchaného s olejem. Misku zakryjeme kusem alobalu a necháme marinovat v chladu. Během marinování maso jednou obrátíme. Mezitím předehřejeme troubu. Do pekáče dáme sádlo, které rozehřejeme a osušené maso na něm ze všech stran orestujeme aby získalo kůrčičku. Maso obložíme nakrájenými cibulemi a podlijeme části marinády. Vložíme do trouby a zvolna pečeme asi 1 hodinu. Během pečení vložíme do pekáče bobkový list a občas podléváme zbylou marinádou.
Fotky receptu Vepřová pečeně v pivní marinádě:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!