Jarní prázdniny 2025 – termínyJarní prázdniny 2025 – termíny Ryby - roční horoskop na rok 2025Ryby - roční horoskop na rok 2025 Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 24.02. 2025
Dnes má svátek Matěj
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Vepřová pečínka v mléce na pomerančích, skořici a bobkovém listu

fotka Vepřová pečínka v mléce na pomerančích, skořici a bobkovém listu
Vložil:
Porcí:6
Doba přípravy: 125 min
Hodnocení:  +++++_____
Počet hodnocení: 13

Použité suroviny receptu Vepřová pečínka v mléce na pomerančích, skořici a bobkovém listu:

3 rozmačkané stroužky česneku  | 2 lžičky fenyklových semínek  | 600  ml plnotučného mléka  | 1,5  kg vepřové pečínky (ramínka, plecka), nejlépe ještě s kouskem kůže  | 2 lžíce olivového oleje  | 1 lžíci másla  | 3 proužky kůry z dobře omytého pomeranče  | 1 svitek celé skořice  | 2 bobkové listy  |  pepř  |  sůl

Postup přípravy receptu Vepřová pečínka v mléce na pomerančích, skořici a bobkovém listu:

Troubu předehřejte na 150, horkovzdušnou na 130 ˚C. V hmoždíři (nebo v misce pomocí rukojeti válečku) rozdrťte fenykl a spojte ho s česnekem a lžící oleje; osolte a opepřete. Ostrým nožem udělejte do masa několik asi dva centimetry hlubokých zářezů a směs do nich vetřete.
V kastrolu, který můžete dát do trouby, rozehřejte zbylý olej a máslo. Maso na něm ze všech stran opečte. Stáhněte plamen, přidejte mléko, pomerančovou kůru, skořici a bobkový list. Pomalu uveďte do varu, osolte a opepřete, přikryjte pokličkou a dejte do trouby do střední polohy. Duste asi hodinu a půl – maso občas otočte, aby se dusilo stejnoměrně.
Po této době by se mělo mléko odpařit a v hrnci zbyde zlatavá, zkaramelizovaná voňavá šťáva. Je-li příliš řídká, vyjměte maso, uchovejte ho v teple a šťávu povařte na sporáku, dokud nezíská požadovanou hustotu. Před podáváním vyjměte koření a kůru. Šťávu přelévejte přes plátky masa.


Fotky receptu Vepřová pečínka v mléce na pomerančích, skořici a bobkovém listu:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Vepřová pečínka v mléce na pomerančích,
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles