Vložil: | Madarona |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 125 min |
Hodnocení: |
        
|
Počet hodnocení: | 13 |
|
|
Použité suroviny receptu Vepřová pečínka v mléce na pomerančích, skořici a bobkovém listu:
3 rozmačkané stroužky česneku
| 2 lžičky fenyklových semínek
| 600 ml plnotučného mléka
| 1,5 kg vepřové pečínky (ramínka, plecka), nejlépe ještě s kouskem kůže
| 2 lžíce olivového oleje
| 1 lžíci másla
| 3 proužky kůry z dobře omytého pomeranče
| 1 svitek celé skořice
| 2 bobkové listy
| pepř
| sůl
Postup přípravy receptu Vepřová pečínka v mléce na pomerančích, skořici a bobkovém listu:
Troubu předehřejte na 150, horkovzdušnou na 130 ˚C. V hmoždíři (nebo v misce pomocí rukojeti válečku) rozdrťte fenykl a spojte ho s česnekem a lžící oleje; osolte a opepřete. Ostrým nožem udělejte do masa několik asi dva centimetry hlubokých zářezů a směs do nich vetřete.
V kastrolu, který můžete dát do trouby, rozehřejte zbylý olej a máslo. Maso na něm ze všech stran opečte. Stáhněte plamen, přidejte mléko, pomerančovou kůru, skořici a bobkový list. Pomalu uveďte do varu, osolte a opepřete, přikryjte pokličkou a dejte do trouby do střední polohy. Duste asi hodinu a půl – maso občas otočte, aby se dusilo stejnoměrně.
Po této době by se mělo mléko odpařit a v hrnci zbyde zlatavá, zkaramelizovaná voňavá šťáva. Je-li příliš řídká, vyjměte maso, uchovejte ho v teple a šťávu povařte na sporáku, dokud nezíská požadovanou hustotu. Před podáváním vyjměte koření a kůru. Šťávu přelévejte přes plátky masa.
Fotky receptu Vepřová pečínka v mléce na pomerančích, skořici a bobkovém listu:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!