Postup přípravy receptu Vepřová roláda plněná celerem:
Vepřové maso si omyjeme, po krajích nařízneme, poklepeme pořádně, aby se maso co nejvíce roztáhlo - odprostředku ke kraji.
Maso osolíme a opepříme, poté potíráme náplní.
Náplň si připravíme takto: Celer si omyjeme, oškrábeme a nakrájíme na velmi tenké nudličky. V kastrůlku si rozpustíme máslo a dáme dusit celerové nudličky asi na 20 minut. Po 20-ti minutách k celeru přidáme strouhanku, lisovaný česnek a rozškvedlané vejce. Mírně osolíme a pořádně zamícháme.
Rolády důkladně stočíme, aby nikde pokrajích nevykoukávala náplň. Omotáme nití nebo špagátkem.
Cibuli si oloupeme a nakrájíme nahrubo.
V pekáčku si rozpálíme olej a osmažíme cibuli. K cibuli přidáme roládu, osmažíme ze všech stran a podlijeme malým množstvím vody. Dusíme doměkka.
Asi po 1 hodině roládu vyjmeme a šťávu vydusíme na tuk. Zaprašíme moukou, osmahneme a podlijeme zbytkem vody. Necháme vařit ještě dalších 20 minut.
Hotovou omáčku procedíme a ještě společně s roládou provaříme.
Vepřovou roládu plněnou celerem podáváme s dušenou rýží.