Postup přípravy receptu Vepřová roláda s houbami:
V rozpáleném tuku osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme k ní nastrouhanou všechnu zeleninu, strouhanku a pokrájené a očištěné houby. Smažíme kolem pěti minut.
Umleté vepřové mírně přisolíme, opepříme a řádně zpracujeme, kdo chce přidá si vajíčko, ale v receptu není - já ho dala.
Na navlhčeném prkénku vlhkýma rukama maso rozprostřeme (dávám navlhčený igelit nebo potravinovou folii) ve vrstvě asi 1 cm a pokryjeme houbovou nádivkou. Pomocí fólie stočíme do rolády, obalíme v mouce, potřeme rozšlehaným žloutkem, vložíme do pekáče a roládu upečeme. (Po obalení v mouce překutálím na alobal, roládu potřu žloutkem, alobal mírně přehnu a peču v kastrolu s vodou. Před dopečením alobal otevřu, aby roláda dostala pěknou barvu).
Roládu nakrájíme na plátky, pokapeme kečupem a hojně posypeme nakrájenou petrželkou. Chutná je i zastudena.