Postup přípravy receptu Vepřová rolka s houbovou nádivkou:
Očistěte houoby, nakrájejte je na kousky a orestujte společně s cibulí na 2 lžících oleje. Za stálého míchání duste, dokud se voda z hub neodpaří. Ochuťte solí a mletým bílím pepřem, nechte vychladnout. Žemli nakrájejte na kostečky a pokropte mlékem. V míse smíchejte houby, žemli, vejce a majoránku. Z kýty připravte plát, který mírně naklepejte, osolte a opepřete. Potřete jej houbovou směsí, zarolujte, převažte nebo zajistěte jehlami. Za častého podlévání a přelévání výpekem roládu upečte doměkka. Výpek poté na plotně vyrestujte do tuku, poprašte hladkou moukou a za stálého míchání ji zaprašte. Záprašku rozřeďte smetanou, dobře prošlehejte a nechte přejít varem.