Postup přípravy receptu Vepřové filé na bílém víně:
Vepřové maso omyjeme a osušíme, z obou stran opepříme, osolíme a potřeme hořčicí. V pánvi rozehřejeme trochu oleje a filé v něm z obou stran opečeme. Zapékací formu vymažeme tukem. Opečené filé uložíme do formy. Výpek rozředíme trochou vody a přelijeme přes maso. Vrchní stranu potřeme polovinou zakysané smetany. Vložíme do studené trouby a zvolna pečeme asi 30 - 40 minut. Maso jednou obrátíme, opět potřeme zbývající zakysanou smetanou. Dáváme pozor, aby nám maso příliš nezhnědlo. V průběhu pečení si připravíme z trochy vody, bílého vína, hořčice a bujónové kostky pikantní základ. Upečené maso vložíme do této omáčky, dobře promícháme a dle chuti okořeníme. Maso nakrájíme na plátky.