350 g vepřového filé
| 2 lžíce koření Garam Masala (indická směs)
| 3 lžíce oleje
| 500 g brambor
| 2 lžíce olivového oleje
| 2 stroužky prolisovaného česneku
| 2 malé hlávky cvikly (známé též jako mangold)
| sůl, pepř
| 100 ml smetany
| 1 lžička másla (vychlazeného)
Postup přípravy receptu Vepřové filé s cviklou:
Maso opláchneme, osušíme a napříč přes vlákno nakrájíme na plátky asi 1,5 cm silné. Plátky vyválíme v koření Garam Masala a pokropíme 2 lžícemi oleje. Uložíme na 3 hodiny do chladu. Sem tam promícháme.
Brambory oškrábeme a nakrájíme na plátky. Rozehřejeme olivový olej a bramborové plátky v něm opečeme, přidáme česnek, osolíme a opepříme. Zakryjeme a při nízké teplotě pečeme asi 20 minut. Občas promícháme.
Mangold omyjeme a nakrájíme na větší kusy. Přivedeme k varu osolenou vodu a mangold v ní 3 minuty blanšírujeme. Vytáhneme a položíme na síto okapat. Přidáme k bramborám a ještě asi 5 minut pečeme. Dle potřeby můžeme dochutit.
Lžíci oleje rozpálíme a maso v něm 5 minut opečeme z obou stran, přilijeme smetanu, zakryjeme a několik minut necháme vařit. Maso vyjmeme a uložíme v teple. Do výpeku dáme pro zjemnění máslo.
Fotky receptu Vepřové filé s cviklou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!