Postup přípravy receptu Vepřové gruzínské řízky:
Silnější plátky vepřové kýty nařízneme, rozevřeme a naklepeme. Podle chuti osolíme.
Jablka oloupeme a nakrájíme na plátky. Šunku nakrájíme na nudličky. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na čtvrtky.
Část jablek s nudličkami šunky rozdělíme na jednotlivé půlky řízků. Řízky přehneme a paličkou na maso jemně přiklepneme. Troubu předehřejeme na 200°C.
Povrch řízků opaprikujeme, poprášíme hladkou moukou, na oleji opečeme a odstavíme. Na každý řízek dáme několik plátků jablka, čtvrtky oloupaných rajčat a kousek másla. Vše postříkáme vodou, zalijeme trochou vína, zaklopíme a dáme na chvíli do předehřáté trouby.
Vepřové gruzínské řízky podáváme s dušenou rýží.