Použité suroviny receptu Vepřové kolínko dušené v kysaném zelí:
2 menší vepřová kolínka
| 2 lžíce sádla
| 2 cibule
| 2 stroužky česneku
| 500 g kysaného zelí
| 200 ml kysané smetany
| 1 lžíce hladké mouky
| 1 lžička mleté sladké papriky
| cukr dle chuti
| sůl
| mletý pepř a kmín
Postup přípravy receptu Vepřové kolínko dušené v kysaném zelí:
Na sádle osmahneme pokrájenou cibuli a česnek, přidáme nasekaná kolínka, osolíme, opepříme, posypeme kmínem a mírně podlijeme. Pod poklicí dusíme do poloměkka, pak přidáme překrájené zelí a dodusíme doměkka. Kolínka vyjmeme a maso z nich obereme. Vydušenou šťávu vysmahneme téměř na tuk a zahustíme smetanou předem našlehanou s moukou a paprikou. Krátce povaříme, dochutíme cukrem a přidáme k masu. Podáváme s chlebem nebo vařenými brambory.
Fotky receptu Vepřové kolínko dušené v kysaném zelí:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!