Postup přípravy receptu Vepřové kolínko se zelím:
1. Vepřová kolena dobře očistíme, podle potřeby oškrábeme ostrým nožem zbylé štětiny a omyjeme. Potom kolena osolíme, lehce posypeme kmínem, vložíme do pekáče, podlijeme trochou vody a dáme do trouby. Pečeme 2 - 3 hodiny při teplotě 130 st. C.
2. Červené zelí vložíme do cedníku, propláchneme studenou vodou, necháme okapat a přendáme do kastrůlku. Poté zelí podlijeme studenou vodou, osolíme, přidáme trochu kmínu, zakryjeme poklicí a vaříme doněkka. Na malé pánvičce rozehřejeme sádlo a přidáme najemno nakrájenou oloupanou cibuli. Krátce osmahneme, vmícháme hladkou mouku a připravíme jíšku. Jablko oloupeme a nastrouháme najemno. Do měkkého zelí vmícháme vychladlou jíšku a nastrouhané jablko. Krátce povaříme a nakonec dochutíme solí, cukrem, případně octem.
3. Měkká, dozlatova upečená kolena vyndáme z pekáče, výpek zaprášíme lžičkou mouky, zalijeme vodou nebo vývarem a necháme 10 minut povařit. Do pekáčku rozložíme zelí, na něj naskládáme kolena a prohřejeme. Podáváme s bramborovými knedlíky.