Použité suroviny receptu Vepřové kotlety na špenátových lístcích:
2 lžíce oliv. oleje
| 4 libovější vepř. kotlety
| dle potřeby sůl a pepř na ochuc.
| 2 stroužky česneku
| špetku chilli koření
| 140g nahrubo nasek. čerstvých špenátových lístků
| 400g konzervované cizrny, odkapané a propláchnuté
Postup přípravy receptu Vepřové kotlety na špenátových lístcích:
1. na hluboké pánvi rozpalte olej a osmahněte na něm z obou stran osolené a opepřené kotlety (asi tři až čtyři minuty po každé straně). Máte-li obavy, aby bylo maso dost měkké, můžete ho v téhle fázi trochu podlít a krátce podusit. Pak ho vyjměte z pánve a uchovejte v teple.
2. do pánve vysypte česnek a chilli koření, po půl minutě zalijte pěti lžícemi vody a vsypte špenátové lístky. Asi pět minut je duste, až trochu zavadnou. Vsypte do pánve všechnu cizrnu a vlijte šťávu, kterou mezitím pustily kotlety. Kotletku servírujte na špenátu a cizrně.
Fotky receptu Vepřové kotlety na špenátových lístcích:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!