Vložil: | TerezkaH |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 80 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Vepřové kotlety zapečené:
800 g vepřových kotlet
| 2 lžíce hladké mouky
| 3 stroužky česneku
| 2-4 rajčata
| 200 g tvrdého sýra
| 3 lžíce oleje
| 25 g másla
| sůl
| drcený pepř
Postup přípravy receptu Vepřové kotlety zapečené:
Vepřové kotlety omyjeme, očistíme a nakrájíme na stejně velké plátky. Na okrajích je mírně nařízneme a můžeme je také na několika místech trochu uvolnit od kosti, aby se maso lépe propeklo a nekroutilo se. Pak je lehce po obou stranách naklepeme. Naklepané kotlety trochu osolíme, opepříme a poprášíme hladkou moukou. Na pánvi rozpálíme olej a kotlety po obou stranách důkladně opečeme. Mezitím si oloupeme a utřeme 3 stroužky česneku. Opečené kotlety vyjmeme z pánve, potřeme je utřeným česnekem a opatrně je naskládáme do zapékací mísy nebo většího pekáčku. Omytá a osušená rajčata nakrájíme na silnější plátky a proložíme jimi kotlety v pekáčku. Tvrdý sýr nastrouháme najemno a kotlety jím na povrchu důkladně posypeme. Pak je nezapomeneme pokapat rozpuštěným máslem a vložíme je do předem vyhřáté trouby nebo je dáme zápéct přímo pod gril. Zapékáme přibližně 15 minut až se nastrouhaný sýr dokonale roztaví a má krásně zlatavou barvu.
Fotky receptu Vepřové kotlety zapečené:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!