1 ks sardelová pasta
| 1 ks cibule
| 125 ml kysaná smetana
| dle chuti: citronová šťáva
| 70 g slanina
| 500 g vepřová kýta
| 60 g sádlo
| 1 lžička hladká mouka
Postup přípravy receptu Vepřové maso na sardeli:
Maso protkneme slaninou a vetřeme do něj co nejvíce sardelové pasty. Necháme v ledničce 1 až 2 dny proležet.
Na pánvi rozpustíme zbytek slaniny, přidáme jemně posekanou cibuli a osmahneme dorůžova. Na základ vložíme připravené maso a osmahneme je ze všech stran, podlijeme troškou horké vody a pod pokličkou dusíme doměkka.
Měkké maso vyjmeme, šťávu zahustíme hladkou moukou rozmíchanou v kysané smetaně a nakonec dochutíme citronovou šťávou.
Maso nakrájíme na plátky a vložíme prohřát do omáčky.
Fotky receptu Vepřové maso na sardeli:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!