Použité suroviny receptu Vepřové maso se zeleninou a smetanou :
250 g mrkve
| 2 pórky
| 100 g rajčat
| 1 cibuli
| 500 g vepřových řízků
| 2 lžíce oleje
| bílý pepř
| sůl
| 1/4 l zeleninového vývaru
| 200 ml smetany ke šlehání
| 2 lžíce tmavé jíšky
| svazek pažitky
Postup přípravy receptu Vepřové maso se zeleninou a smetanou :
Mrkev oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostky. Pórek a rajčata očistíme. Pórek nakrájíme na kroužky, rajčata na osminky. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno.
Mrkev povaříme v osolené vodě 4 minuty a přidáme pórek. Vaříme další 4 minuty.
Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na proužky. Na pánvi rozpálíme olej a maso opečeme. Přidáme cibuli, krátce podusíme a ochutíme solí a pepřem. Hotové maso vyjmeme.
Rajčata osmahneme ve výpeku a také vyjmeme. Vývar a smetanu přilijeme do pánve a povaříme. Pak přidáme jíšku, maso a zeleninu. Ozdobíme pažitkou.
Fotky receptu Vepřové maso se zeleninou a smetanou :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!