Použité suroviny receptu Vepřové maso zapečené v sýrové omáčce:
300 g vepřová krkovice bez kosti
| 1 lžice kečup
| dle potřeby: olej
| 200 g těstoviny - mašličky
| 2 ks vejce
| 4 ks sterilovaná feferonka
| 100 g cibule
| 40 g slanina
| 400 ml vývar nebo voda
| 1 špetka pepř
| 1 špetka sůl
| 200 g sýr ementálského typu
| 2 lžíce zakysaná smetana
| omáčka:
| 30 g hladká mouka
| 30 g máslo
Postup přípravy receptu Vepřové maso zapečené v sýrové omáčce:
Maso omyjeme osušíme a naklepeme. Plátky masa solíme, opeříme a nakrájíme na hranolky. Slaninu nakrájíme nadrobno. Cibuli oloupeme a nakrájíme na proužky. Vše orestujeme na oleji.
Těstoviny uvaříme podle návodu.
Omáčka: Sýr nastrouháme. Feferonky zbavíme jadýrek a nakrájíme najemno. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, kterou zalijeme vývarem nebo vodou a přidáme pokrájené feferonky vaříme pozvolna 15 minut. Potom vmícháme strouhaný sýr a kečup. Podle chuti přisolíme a připepříme.
Vejce rozšleháme se zakysanou smetanou.
Nyní smícháme připravené maso, těstoviny a ostrou sýrovou omáčku. Vložíme do zapékací misky a pečeme v horké troubě asi 20 minut. Před dokončením zalijeme ušlehanými vejci se smetanou a dopečeme dorůžova.
Podáváme se zeleninou a sypeme sekanými bylinkami.
Fotky receptu Vepřové maso zapečené v sýrové omáčce:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!