Použité suroviny receptu Vepřové medailonky na šalvěji:
2 lžíce hladké mouky
| 1 lžíce nasekané čerstvé šalvěje nebo 1 lžička sušené
| 8 plátků vepřové panenky 1,5 cm vysoké
| 2 lžíce olivového oleje
| 15 g másla
| 2 středně velké červené cibule, pokrájená na kolečka
| 1 lžíce citronové šťávy
| 2 lžičky moučkového cukru
| 6 rozčtvrcených rajčat
| sůl, bílý pepř
Postup přípravy receptu Vepřové medailonky na šalvěji:
Smíchejte na talíři mouku, šalvěj a podle chuti sůl a pepř. Okořeněnou moukou lehce poprašte medajlonky po obou stranách. V pánvi rozehřejte olej a máslo. Přidejte medailonky a 6 až 7 minut je smažte po každé straně. Vyjměte je, nechte okapat, udržujte je teplé a tekutinu z pánve uschovejte. Namočte cibuli v citronové šťávě a smažte ji 5 minut spolu s cukrem a rajčaty, dokud nezesklovatí. Vepřové medailonky podávejte se směsí rajčat, cibule a hlávkovým salátem.
Fotky receptu Vepřové medailonky na šalvěji:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!