Použité suroviny receptu Vepřové medailonky s anglickou slaninou:
1 kelímek zakysaná smetana
| podle chuti: rajský protlak, česnek a sůl
| podle potřeby: paprikový lusk
| 4 porce vepřová panenka
| podle potřeby: anglická slanina
| 1 klobása
Postup přípravy receptu Vepřové medailonky s anglickou slaninou:
Do očištěné panenské pečeně prořízneme po celé délce otvor, do kterého vsuneme klobásu.
Česnek oloupeme. Očištěné paprikové lusky nakrájíme na nudličky.
Potom z masa nakrájíme kolečka asi 1,5 cm široké, posolíme, potřeme česnekem a každý díl zabalíme do slabého plátku slaniny. Takto připravené vepřové maso necháme hodinu až dvě v ledničce odležet.
Poté vepřové medailonky pečeme zvolna po obou stranách na rozpáleném tuku. Do výpeku dáme paprikové lusky nakrájené na nudličky a pod pokličkou dusíme do poloměkka, přidáme rajský protlak.
Před podáváním promícháme směs se zakysanou smetanou.
Vepřové medailonky klademe na talíře a poléváme připraveným výpekem. Jako přílohu volíme brambory nebo hranolky.
Fotky receptu Vepřové medailonky s anglickou slaninou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!