Použité suroviny receptu Vepřové medailonky s citronem:
600 g vepřových řízků
| 50 ml oleje
| 1 citron
| sůl
| bílý pepř
| 10 g mouky
| 100 ml bílého vína
| 150 ml sladké smetany
| 20 g másla
| 1 lžička škrobové moučky
| petrželka
| 1 lžíce Podravky
Postup přípravy receptu Vepřové medailonky s citronem:
Maso nakrájíme na 12 menších řízečků. Lehce je naklepeme, posypeme Podravkou, posolíme a pokapeme částí citronové šťávy. Necháme chvíli odležet. Potom je poprášíme moukou a opečeme na rozpáleném oleji. Když mírně zhnědnou, podlijeme je vínem a podusíme. Nakonec přimícháme sladkou smetanu, trochu citronové šťávy, opepříme a přidáme Podravku. Vše ještě krátce povaříme a nakonec přimícháme máslo. Můžeme zředit trochou vody a podle chuti zahustit lžičkou škrobové moučky. Hotové medailonky položíme na talíř, přelijeme omáčkou a ozdobíme kostičkami citronu a petrželkou. Podáváme s hranolkami nebo kroketami.
Fotky receptu Vepřové medailonky s citronem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!