Postup přípravy receptu Vepřové medailonky s houbami:
Maso očistíme, omyjeme a nakrájíme na 1 cm silné medailonky. Medailonky osolíme, opepříme a posypeme drceným kmínem. Takto nachystané maso necháme v lednici marinovat asi hodinu až dvě.
Během marinování si připravíme omáčku. V hrnci na rozpáleném tuku nebo oleji orestujeme jemně nakrájenou cibuli, přidáme rozmrazené hříbky, trochu podlijeme, dolijeme vínem a povaříme na mírném ohni. Na másle orestujeme do hněda hladkou mouku, rozmícháme ji ve směsi, dochutíme podle chuti kmínem, sherry, solí a pepřem.
Marinované medailonky vyjmeme a orestujeme na rozpáleném tuku nebo oleji nejprve zprudka a potom na mírnějším ohni do měkka. Dáme je na talíř a podáváme s opékanými bramborami a přelité omáčkou.