500 g libové vepřové
| 150 g čočky
| 2 ks cibule
| 3 stroužky česneku
| kmín mletý
| zázvor mletý
| nové koření mleté
| chilli
| dle chuti skořice
| 3 lžíce jogurtu
| sůl
| máslo na smažení
Postup přípravy receptu Vepřové na čočce:
Čočku přes noc namočíme. Maso nakrájíme na kostky. Jednu cibuli rozemeleme s česnekem a se vším kořením utřeme pastu. Druhou cibuli drobně nakrájíme a osmažíme na másle. Přidáme připravenou pastu a maso, podlijeme rozšlehaným jogurtem. Osolíme a dusíme. Když je šťáva vydušená, vsypeme procezenou čočku, podlijeme a dusíme pod pokličkou doměkka. Vepřové maso na čočce podáváme horké jako hlavní jídlo, sypané sekanou petrželkou nebo pažitkou.
Fotky receptu Vepřové na čočce:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!