Použité suroviny receptu Vepřové na grilu na čínský způsob:
4 plátky vepřové krkovice
| 50 ml oleje
| 50 ml vody
| 50 ml sojové omáčky
| 1 lžička soli
| bílý pepř
| 1 lžíce hořčice
| 1 lžička mletého zázvoru
| 2 lžíce octa
| 2 lžíce medu
Postup přípravy receptu Vepřové na grilu na čínský způsob:
Suroviny na marinádu promícháme. Plátky masa lehce naklepeme, každý potřeme marinádou a naskládáme do hlubší mísy. Zbylou marinádou maso v míse přelijeme. Mísu překryjeme potravinářskou fólií, dáme do ledničky a necháme nejméně 4 hodiny, ale radši celou noc odležet. Poté grilujeme za občasného potírání marinádou asi 20 minut. Asi po pěti minutách obracíme a vždy znovu potřeme. Podáváme se zeleninovým salátem nebo s nakrájenou čerstvou zeleninou (rajčata, papriky, hlávkový či ledový salát…) doplněnou dresinkem.