Použité suroviny receptu Vepřové na vikingský způsob:
5 g pepře
| 2 palice česneku
| 5 g soli
| 1 jablko
| 1200 g vepř. kotety
| 10 cl dijonské hořčice
| 1 hrnek smetany
Postup přípravy receptu Vepřové na vikingský způsob:
Kotlety nebo krkovice posolíme, popepříme a potřeme dijonskou hořčicí. Vložíme do pekáče, zalijeme do třetiny smetanou, přidáme jedno jablko nakrájené i se slupkou a dvě rozebrané palice neoloupaných stroužků česneku.
Vepřové na vikingský způsob přiklopíme a dáme do rozpálené trouby. Po 10 minutách zmírníme a necháme bez obracení a podlévání cca 90 minut.
Propasírujeme šťávu, vepřové naporcujeme a podáváme.
Fotky receptu Vepřové na vikingský způsob:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!