Použité suroviny receptu Vepřové panenky se zeleninovou kaší:
4 brambory (asi 400 g)
| 400 g mrkve
| 400 g brokolice
| 1 l zeleninového vývaru
| dle chuti: sůl a pepř
| dle chuti: strouhaný muškátový oříšek
| 100 g strouhaného sýra
| 500 g vepřových panenek
| 3 lžíce oleje
| 1 svazek pórkových cibulek
| 1 lžíce másla ve vločkách
Postup přípravy receptu Vepřové panenky se zeleninovou kaší:
1. Oloupané brambory a mrkev nakrájíme na kostičky. Brokolici rozebereme na růžičky. Zeleninu každou zvlášť uvaříme ve vývaru doměkka a společně rozmixujeme. Zeleninovou kaši osolíme, opepříme, okořeníme strouhaným muškátem a vmícháme sýr.
2. Maso nakrájíme na plátky. Opepříme. Prudce opečeme po obou stranách na rozehřátém oleji. Osolíme a vyjmeme.
3. Pórek očistíme, omyjeme a nakrájíme na kolečka. Osmahneme je na rozehřátém vypečeném tuku. Troubu předehřejeme na 200 °C.
4. Vepřové panenky vložíme do vymaštěné formy. Pokryjeme nočky ze zeleninové kaše, posypeme pórkem a 1 lžící másla. Zapékáme asi 20 minut.
Fotky receptu Vepřové panenky se zeleninovou kaší:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!