1-1,5 kg vepřové kýty
| svazek jarní cibulky
| svazek jarní mrkve
| 25 dkg vyloupaného hrášku
| 1/2 kg nových brambor
| 1-2 lžíce rajského protlaku
| 250 ml bílého suchého vína
| trochu oleje
| 1 l horké vody
| špetka soli a pepře
Postup přípravy receptu Vepřové ragú:
Maso nakrájejte na malé kousky a orestujte je na několika lžicích (olivového) oleje, ke konci restování je lehce poprašte moukou a pokračujte 1-2 minuty v restování. Přilijte 250 ml bílého suchého vína, 1-2 lžíce rajského protlaku, 1 l horké vody, osolte a opepřete. Přikryjte pokličkou a duste na mírném plameni. Mezitím si oloupejte nové brambory a přidejte je po 50 minutách k masu. Vařte společně další čtvrthodinu. Na posledních 20-30 minut přidejte vyloupaný hrášek, cibulku a karotku.
Tip: Při servírování můžete talíř ozdobit snítkou rozmarýnu