Postup přípravy receptu Vepřové ragú v sardelové omáčce:
Vepřové maso naklepeme, nakrájíme na stejně velké kostky a vložíme na rozehřátý olej.
Přidáme drobně nakrájenou cibuli a za stálého míchání je opečeme. Když cibule zezlátne, přidáme sardelovou pastu (hořčici), bujónovou kostku, trochu vody a dusíme pod poklicí.
Okurky a papriku nakrájíme na kostičky a současně s moukou rozšlehanou se smetanou přidáme k téměř měkkému masu. Vše ještě krátce podusíme, pak přidáme hrášek, sůl, citrónovou šťávu a přihřejeme k varu.
Podáváme s jemnými houskovými knedlíčky.
Žemle nakrájíme na kostičky, zvlhčíme mlékem rozkvedlaným se žloutky a necháme chvíli prosáknout. Pak vmícháme rozehřátý tuk, potom sníh z bílků, mouku a strouhanku. Z těsta uděláme malé knedlíčky, vhodíme je do vařící osolené vody a vaříme asi 5-6 minut (podle velikostí). Uvařené knedlíčky propíchneme vidličkou a hned podáváme.